Ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στους κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης



Η Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο καθιερώθηκε να γιορτάζεται από το 1998 στη Γαλλία και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2000.  Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους. 
Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι για όλους μια ευκαιρία!

Ευκαιρία να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. 
• Ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη μας, έστω και για λίγες ώρες, να μπορεί να είναι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα. 
• Ευκαιρία οι τοπικές αρχές να αρχίσουν να κάνουν την πόλη μας φιλική στους κατοίκους της. 
• Ευκαιρία, να πάμε με τα πόδια και το ποδήλατο στις μικρές αποστάσεις και να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα όμως, είναι και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως Πολίτες και του χώρου που μας ανήκει στην πόλη μας. Διεκδίκηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ασφαλείς μετακινήσεις, εξασφάλιση ελεύθερης μετακίνησης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημιουργία δικτύων διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας που να συνδέουν όλα τα κομμάτια της περιοχής μας με το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλαγή νοοτροπίας. Αντί να περπατάμε και να ποδηλατούμε χιλιόμετρα πάνω στους ιμάντες και στα ποδήλατα των Γυμναστηρίων, ας περπατήσουμε και ας ποδηλατήσουμε στην πόλη μας!



Οι «Πολίτες σε Δράση» θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να αφυπνίσουμε τις αρχές της πόλης μας, πραγματοποιούμε Ποδηλατοβόλτα το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στους κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης με ασφάλεια μαζί με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς, και τα δικαιώματά μας και το χώρο που μας ανήκει σε αυτή την πόλη. 

Το ποδήλατο είναι πολιτισμός!

Οι «Πολίτες σε Δράση»  ψηφίζουν  ποδήλατο!

Εσείς  θα μας ακολουθήσετε στη βόλτα μας?

Σήμερα οι ποδηλάτες μας είναι λίγες δεκάδες και εμείς θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι. Βασικός στόχος της παράταξης μας είναι η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Θέλουμε να οργανώσουμε ημέρες ποδηλάτου, όχι μόνο την 22α Σεπτεμβρίου αλλά περισσότερες βόλτες στη διάρκεια  του χρόνου. Χρειάζεται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας με ΙΧ για καθαρό περιβάλλον και ευεξία.

Όλοι μαζί αφήστε τα αυτοκίνητα σας στην άκρη και ελάτε να κάνουμε την πόλη μας φιλική στο ποδήλατο.

Με  σύνθημα  ΨΗΦΙΖΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ  σας  καλούμε  να κάνουμε μια βόλτα και να διασχίσουμε μαζί   την πόλη που μας ανήκει!

Εκκίνηση Ποδηλατοβόλτας: 10:00π.μ. από την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα